Droge witte wijnZoals velen weten, zijn de wijndrinkers onder ons begonnen met zoete wijn en waarschijnlijk later overgegaan op droge wijn soorten. Een verklaring hiervoor dat je met zoet begint is eigenlijk vrij logisch, namelijk dat je in je jeugd allemaal zoete drankjes hebt gedronken om dan ineens over te gaan van zoet naar droog is soms een hele stap en vinden we dan dus ook vaak niet zo lekker. De meeste (alcoholische) drankjes die je drinkt in je jeugd beginnen met zoete drankjes en probeert dan zo nu en dan wel eens wat van een ander door te proeven beginnen je smaakpapillen hieraan te werken en kan je minder zoete drankjes ook lekkerder gaan vinden. Ben je wel een beetje klaar met de zoete drankjes dan kan je natuurlijk zelf ook eens half zoete of half droge wijntjes proberen deze wijnen zijn minder zoet dan de zoete wijn, maar niet te droog. Ook hierdoor zou je over kunnen stappen naar droge wijn. Hoe wordt een wijn droog van smaak?Wat een wijn zoet of droog maakt is afhankelijk van de hoeveelheid restsuikers die er in zijn blijven zitten. Hoe meer restsuikers hoe zoeter de wijn, in droge witte wijn zitten dan ook weinig of geen restsuikers. Er zijn veel soorten wijnen te verkrijgen, door deze ruime keuze hebben mensen vaak een vast type wijn of vaste druivensoort waar de wijn gemaakt is die ze standaard halen. Wijn wordt gemaakt van druiven, witte wijn kan zowel van blauwe als witte druiven gemaakt worden en rode wijn wordt alleen van blauwe druiven gemaakt. |
https://www.horecagoedkoop.nl/kiwi-cuvee-sauvignonblanc-wijn |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Geen gerelateerde berichten.