Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

Voorkom een inbraak met inbraakbeveiliging op de deur + andere tips

Inbraakbeveiliging voor de deur van je bedrijf is erg belangrijk. Misschien denk je als het om beveiliging gaat meteen aan cybercriminaliteit en datalekken, maar ook ouderwetse inbrekers zijn nog steeds een enorm risico voor de veiligheid van bedrijven. Wist je dat meer dan 40% van de ondernemers te maken krijgt met inbraak? Nu veel mensen thuiswerken, zijn er steeds minder mensen op kantoor of in andere bedrijfspanden. Het is daarom extra noodzakelijk om voldoende aandacht te besteden aan de beveiliging van je bedrijfspand. In dit artikel voorzien wij je van een aantal tips om de inbraakbeveiliging van je deur op orde te hebben. Lees snel verder voor meer informatie!

Maak duidelijke afspraken

Goede inbraakbeveiliging voor de deur begint met het maken van duidelijke afspraken. Zorg ervoor dat de regels met betrekking tot de toegang tot het gebouw en de bedrijfsgegevens duidelijk zijn. Zorg ervoor dat iedereen weet wie waar mag komen, welke data voor wie toegankelijk zijn, wie de sleutel heeft en welke medewerkers de beveiligingscodes weten. Het is daarbij van belang dat iedereen van de veiligheidsmaatregelen op de hoogte is.

Zorg voor een goed sleutelbeleid

De sleutel is een van de meest bekende manieren om binnen te komen. Misschien maak je gebruik van normale sleutels, maar met digitale toegangscontrole weet je zeker wie er in het pand is en op welk moment. Dit is tevens verplicht te weten volgens de Arbowet, omdat zo in geval van calamiteiten precies in te zien is hoeveel mensen er in het pand zijn. Zo kan er efficiënt worden ontruimd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pasje of druppel. Ook kan je kiezen voor een digitale sleutel via de smartphone. Hierbij bepaal je zelf wie toegang heeft en is het mogelijk je gebouw op specifieke dagdelen af te sluiten. Let er tevens goed op dat het hang- en sluitwerk van hoge kwaliteit is. Een inbreker heeft vaak minimaal 3 minuten nodig om een deur te forceren. Zorg altijd voor sloten met 3 SKG sterren.

Installeer een alarmsysteem

Het is ook zeker aan te raden om een alarmsysteem te installeren. Dit hoeft zeker niet prijzig te zijn. Zo kun je al voor een paar honderd euro zelf een systeem aanbrengen. Echter is het eerder aan te raden om het alarmsysteem te laten installeren door een professional. Zo weet je zeker dat dit op een professionele wijze gebeurt en dat je een goed systeem hebt. Als detectiemiddelen kun je bijvoorbeeld kiezen voor deur- en raamdetectoren, magneetcontacten en infrarood bewegingssensoren. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere systemen met elkaar te combineren. Deze kun je eenvoudig beheren met de software van GET.

Gebruik camera’s

Ook het gebruik van beveiligingscamera’s is aan te raden. Camera’s schikken inbrekers namelijk vast. Ook kunnen ze ongewenste activiteiten vastleggen. Je kunt beveiligingscamera’s perfect koppelen aan je algehele beveiligingssysteem of aan je smartphone. Als je voor bedrijfscamera’s kiest, is het erg belangrijk te bedenken waar je ze precies gaat plaatsen. Wil je eventuele daders goed vastleggen, dan moet je ze zeker bij de ingang of bij de parkeerplaats plaatsen. Het is hierbij van belang ervoor te zorgen dat de camera’s lastig te vernielen of onklaar te maken zijn. Je kunt voor een draadloos systeem kiezen, maar ook voor een bekabeld systeem. De recorder dien je te bewaren in een afgesloten ruimte. Wil je een camera plaatsen, dan is het belangrijk de privacy van medewerkers en bezoekers te blijven waarborgen. Zij moeten ervan op de hoogte zijn dat er een camera hangt. Ook moet het doel dat de camera er hangt gerechtvaardigd zijn. Je kunt de camera verbinden met een meldkamer. Deze kan dan eventueel een beveiliger of de politie inzetten als het alarm gaat.

Zet de juiste vormen van beveiliging in- kies voor een geaccrediteerd inbraakbeveilging bedrijf

Zorg ervoor dat je de juiste vormen van beveiliging inzet. Door te zorgen voor goede beveiliging kun je veel ellende voorkomen. Je voorkomt onder andere hoge schadekosten. Het is daarom zeker aan te raden om vooraf na te gaan welke onderdelen van jouw bedrijf extra kwetsbaar zijn. Zowel fysieke beveiliging als digitale beveiliging gaan met elkaar samen. Een cyberaanval kan flink wat geld kosten. Ook kan een datalek schade toebrengen aan de reputatie van je bedrijf en ervoor zorgen dat er problemen ontstaan met partners en klanten. Zorg ervoor dat je zowel fysiek als digitaal alles op orde hebt, zodat je ongewenste indringers buiten kunt houden. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Met de inbraakbeveiliging voor je bedrijf via GET natuurlijk! Wij bieden software aan die je eenvoudig met de rest van jouw beveiliging kunt combineren. Vanaf een centrale plek heb je overzicht over alle beveiliging. Zo kun je nog efficiënter werken. Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

https://www.get.nl/